• Transport service
  • Meer dan 65 jaar ervaring
  • Full service
  • Specialist in minigravers

Huren, kopen of leasen?

Overweegt u om een Sunward graafmachines aan te schaffen? Kijk dan naar de total cost of ownership: de onderhoudskosten, kosten per draaiuur, het brandstofverbruik, verzekering en restwaarde. Als je alle kosten in overweging neemt en in het juiste perspectief plaatst zegt het veel meer dan de aanschafprijs.

Deze zaken helpen met de het maken van de voordeligste beslissing: een graafmachine kopen, huren of leasen. Huren geeft meer flexibiliteit en leasen biedt financiële spreiding.

Kopen is de meest gekozen optie, omdat de minigraver dan in eigen bezit is en op elk gewenst moment gebruikt kan worden. Daarnaast kan de minigraver naar persoonlijke voorkeur opgebouwd worden. Een ander voordeel van een Sunward kopen is een kwalitatief hoge restwaarde.

Gebruikte Sunward kopen

Bij het aanschaffen van een gebruikte Sunward moet er gekeken worden naar de hoeveel uur dat men verwacht te gaan draaien. Als u af en toe een klus heeft is het beter om een minigraver te huren. Aangezien u dan ook flexibel bent in de grootte van de kraan.

Wilt u de machine een paar uur per week gebruiken, maar wel voor een langere periode? Dan is het voordeliger om een gebruikte graafmachine aan te schaffen.

Voor de minigravers rond de 1 ton kun je over de gebruiksuren niet veel zeggen. Vanaf 1,5 tot 3 ton is het financieel interessant vanaf de 500/600 draaiuren per jaar te investeren in een nieuwe machine. Vanaf de 3 tot 6 ton, rond de 700/800 draaiuren, vanaf de 7 tot 15 ton, rond de 1000 draaiuren per jaar. Naast de gewerkte draaiuren, moet er ook gekeken worden naar de technische staat.