• Transport service
  • Meer dan 65 jaar ervaring
  • Full service
  • Specialist in minigravers

Wilt u echt een mini kraan kopen of is huren voldoende?

U moet er rekening mee houden, dat een minigraafmachine kopen een klein investering is. Uiteraard wilt u niet zomaar veel geld uitgeven als dit niet terugverdiend wordt. Nog voor aanschaf moet u goed overwegen waar u de mini graafmachine voor gebruikt en hoe vaak. Als u deze maar weinig inzet, dan is het waarschijnlijk veel goedkoper om af en toe een graafmachine te huren. Bent u een aannemer, hovenier of gebruikt u hobbymatig veelvuldig een mini kraan? Dan zal het kopen van een mini kraan juist een verstandige investering zijn die u snel terug zult verdienen.


Grootte en gewichtsklasse van de mini kraan

Welke werkzaamheden u van plan bent om uit te voeren met de mini graafmachine, is van cruciaal belang voor het te kiezen model. Van mini graafmachines bestaan verschillende soorten, waaronder diverse groottes en gewichtsklassen. Met een graafmachine van een bepaalde afmeting en gewicht, kunt u specifieke werkzaamheden uitvoeren, zoals het uitgraven van een tuin als hovenier. In dit geval heeft u geen grote en zware graafmachine nodig en gaat het juist om behendigheid. Dit is anders voor het zware grondverzetwerk. Dan kunt u beter voor een zwaardere klasse kiezen. Het gewicht en de grootte is ook van belang voor het vervoer van de mini graafmachine. Een graafmachine tot 3.500 kilogram mag u nog per aanhanger vervoeren en heeft u geen groot rijbewijs nodig. Dit kan een belangrijke overweging zijn om een niet al te zware mini kraan te kopen.


Een mini kraan van Sunward

Bij DMS Sunward West koopt u mini graafmachines van het merk Sunward. Sunward is een kwaliteitsmerk en gespecialiseerd in mini kranen. Bij ons schaft u een Sunward graafmachine aan met open of gesloten cabine en u heeft de keuze uit verschillende gewichtsklassen. Vindt u het lastig om een juiste keuze te maken? Neemt u dan gerust telefonisch of via het contactformulier contact met ons op, wij kunnen u adviseren. Voor welk model u ook kiest, met Sunward kiest u altijd voor de allerhoogste kwaliteit.