• Transport service
  • Meer dan 65 jaar ervaring
  • Full service
  • Specialist in minigravers

Het gewicht van de minigraafmachine is cruciaal

Er zijn enkele factoren waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van de vervoermethode. De meest belangrijke factor is het gewicht van de betreffende minigraafmachine. Als u afhankelijk bent van chauffeurs met een aanhanger rijbewijs (B + E rijbewijs), dan kunt u beter een lichtgewicht minigraver kopen. Met dit rijbewijs mag u maximaal 3.500 kg. vervoeren, inclusief het gewicht van de aanhanger. Een minigraver huren of kopen kan dan tot een gewicht van ongeveer 2.500 kg, waarbij u zeker een aanhanger nodig heeft rond de 1.000 kg. Wilt u een zware minigraver kopen, dan bent u het beste af met een oplegger of dieplader. Hier mee kunt u gerust meer dan 3.500 kg. vervoeren.

Moet u een vergunning aanvragen voor transport minigravers?

In enkele gevallen kan het nodig zijn om een vergunning aan te vragen, volgens de ´vergunning voor Beroepsgoederenverkeer´. Dit houdt in, dat als u beroepshalve, dus tegen betaling minigravers vervoerd, u een vergunning aan moet vragen. Als dit voor u het geval is, zorg dan dat u uw papieren in orde heeft. Zit u in het grondverzet, de agrarische sector of in de bouw en vervoert u een minigraver voor eigen gebruik? Dan hoeft u geen vergunning aan te vragen.

Hoe vervoert u zo veilig mogelijk een Sunward minigraafmachine?

Het voordeel van de meest minigravers van Sunward, is dat ze gemakkelijk te vervoeren zijn op een aanhanger. Maar dan komen er nog wel de nodige eisen om de hoek kijken om de minigraver veilig te vervoeren. Zorg altijd dat de minigraver goed vast wordt gemaakt. Bij minigravers met rupsbanden voldoen spanbanden. Vervoert u een minigraafmachine met een stalen onderstel, dan moet u deze met kettingen vastmaken en een rubberen mat als bodem gebruiken.

Koop minigraver van Sunward bij DMS

Wilt u een minigraver kopen van Sunward? Wij zijn experts in minigravers en hebben ons gespecialiseerd in de minigraafmachines van Sunward. Wij kunnen u adviseren welke Sunward minigraver het beste voor uw situatie is en desgewenst kunnen wij deze aanpassen aan uw wensen. Ook een minigraver huren of een occasion kopen is bij ons mogelijk. Uiteraard kunnen wij u ook alles vertellen over hoe u uw kleine graafmachine het beste en zo veilig mogelijk kunt vervoeren. Wij verhuren aanhangers waar de Sunward minigraver op vervoert kan worden of leveren de minigraver graag bij u af. Neem voor de mogelijkheden gerust contactmet ons op.